Myvi Extreme Club Malaysia
Welcome to our new Forum , New Transformation , New Future

Myvi Extreme Club Malaysia

New Transformation
 
HomeFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Survey : Where Do You Know About MyviX ??

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Where do you know about MyviX ?
Internet
31%
 31% [ 27 ]
On The Road
17%
 17% [ 15 ]
Magazine / Paper
6%
 6% [ 5 ]
Friends Introduction
46%
 46% [ 40 ]
Total Votes : 87
 

AuthorMessage
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 2:43 pm

Nak buat survey sikit mengenai kelab MyviX nie...Sila kongsi cerita anda, bagaimana anda tahu mengenai kewujudan kelab MyviX ini...Jika melalui kawan/kenalan sila nyatakan nama beliau....

Thanks,
Zarma83
MyviX Global Moderator
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 2:50 pm

Saya tau dari Jieman82 & Cik Secretary...Org˛ lama mcm Chan, Paliza, Shamiin22 dll lg....
Back to top Go down
Mat Juan
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 38
Location : Puchong/Serdang
Registration date : 2007-12-24
Number of posts : 4968

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 3:29 pm

Zarma & Paliza jemput saya. Saya ikut trd_s join skali myvix.
Back to top Go down
View user profile
zudin
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 34
Location : cAt RoAd, sRi IsKaNdAr, pOnTiAn
Registration date : 2007-12-21
Number of posts : 1974

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 3:44 pm

Sy tau dr Shamiin ngan Zarma sbb diorg yg bgtau sy cheers
Back to top Go down
View user profile
slurp-ee
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 29
Location : Beverly Heights,Ampang--->UTP
Registration date : 2008-06-09
Number of posts : 446

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 4:02 pm

saye plak tau dari timot a.k.a shimi..
same2 blaja kat utp..
yg ajak turun GT plak amy..
yg tlg register kan plak heikal,kyon & stokin..

thanx all!!
Back to top Go down
View user profile
xjuanx
MyviX Active
MyviX Active
avatar

Female Age : 61
Location : Keramat::Ai Jey Enn::Bangsar
Registration date : 2008-06-13
Number of posts : 208

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 4:20 pm

saya bermimpi...
Back to top Go down
View user profile
heikalsan
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 35
Location : Subang Jaya, USJ16, Aloq STAQ (spg 4), Damansara Utama, Pinggiran USJ
Registration date : 2008-03-07
Number of posts : 3338

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 4:39 pm

wahyu kot..................aku pon tak pasti..........yang aku ingat aku main forum then aku slamba g de samba main futsal kasi paliza key chain tu je
Back to top Go down
View user profile
yiko_7
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Female Age : 34
Location : Jeddah,Saudi
Registration date : 2008-03-31
Number of posts : 1443

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 4:46 pm

yiko tahu pesal myviX thru dlm forum gk..mula2 tu type myvi club..so tahu jer la kan join forum mana before this...then slumber je tahu korang age unoff tgk filem Kl Evolusi Drift..ngan tk rs bersalahnya pi la join..dah la tk tahu jln dr cheras nk ke mines...mr tranz kiter la jd mangsa...hehehe..tq tranz sbb guide kan yiko time tuh..hahaha...pas movie teros join xtremers yg len lepak..n register time tuh gk..siap tmpal sticker sumer....n sbb tu la dh terjebak blk lewat je mlm2..hahaha...

so here i am..one of the Xtremers.........
Back to top Go down
View user profile http://www.wahidah-yusop.blogspot.com
jieman82
FOUNDER
FOUNDER
avatar

Male Age : 35
Location : USJ16 :: Dengkil :: Putrajaya
Registration date : 2007-12-18
Number of posts : 1599

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 5:14 pm

Saya tahu kelab nih dari semangat yang ada dalam diri.... nur yang saya perolehi ketika menenangkan diri di Pulau Pangkor... Duduk keseorangan dan terfikir....

" aku memiliki ramai sahabat2 yang berkebolehan... yang boleh menjalankan aktiviti... ramai berkaliber.. kenapa aku perlu mengikut sesuatu yang hanya selalu disekat ? sampai bila aku harus disekat ? Adakah aku mampu untuk menubuhkan satu kelab di mana semua orang bebas untuk melakukan apa sahaja.... bebas untuk memberikan cadangan demi kebaikan kelab... "

" Aku yakin aku mampu lakukannya... di bawah semangat yang membara2 sambil disokong oleh rakan2 yang tak putus untuk memberikan sokongan aku telah memulakan langkah pertama untuk membuat satu komuniti baru di dalam internet. Pada 18 Disember aku telah memulakan langkah awal..."

" Aku tak tarik sesiapa pun dari kelab lain untuk masuk ke kelab ni... aku just mengajak rakan2 yang ku kenal untuk bersama2 di dalam komuniti yang baru... tidak memaksa tidak menghasut.... terpulang untuk anda menilai... "


Itulah kata - kata hati dan dari mana saya mengenali kelab ini.... Terima kasih tidak terhingga kerana anda menyokong sampai ke tahap ini.... Terima kasih... Sesungguhnya tiada apa yang dapat dinilai dalam hidup ini yang paling berharga iaitu saat bersama- sama anda semua....

_________________
Back to top Go down
View user profile
EzD
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 41
Location : KLiens
Registration date : 2007-12-21
Number of posts : 2390

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 5:16 pm

holaa..
saya di 'invited' oleh sdr. Zarma..
Back to top Go down
View user profile http://tagged.com/ezdanial
danielredz1
MyviX Xtremer
MyviX Xtremer
avatar

Male Age : 31
Location : Cheras KL
Registration date : 2007-12-21
Number of posts : 1983

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 6:03 pm

invited personally by Mr.P!! THX Mr.P! Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/mudfioso
paliza
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Age : 32
Location : Metrofulus
Registration date : 2007-12-19
Number of posts : 6547

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 6:13 pm

Jieman & zarma yg ajak...dan tanpa berlengah masa lagi....ku berkata ok...aku join...Very Happy thx kawan2 heheheh
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/palinakal
KyOn
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 34
Location : KL :: Putrajaya
Registration date : 2008-05-28
Number of posts : 6319

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 6:15 pm

Mulanya dari kawan sayer BEE from Honda Jazz Club..dan sayer x tau mcm maner eja URL nyer..so search la kat Yahoo search..

Ku taip "Myvi Club Malaysia"...lalu yg kuar kelab kelab myvi yg biasa kite dengar...setelah mengenali semua nyer..mmg x jumpe pon myvi Xtreme time tuh..dah lamer gak..setelah dekat 3 bulan sayer berkawan dengan kelab kelab yg laen...rasa mcm nak carik lagi kelab laen.kerana x menepati citerasa yang mcm maner yg sayer nak..then try search lagi..

bila Ku Scroll Scroll Ke bawah..rupenyer ader terselit satu laman web Under Bro Jieman Kite.. "www.MyviXtreme.com" ...

time tuh baru teringat kawan ku dulu ader suh carik kelab nie..dan tanpa buang masa terus joint n org pertama yg x rasa segan dan bangga nyer dengan karipap sardin nyer..mengajak ku lepak..tapi masa tuh kowang nak gie penang..n second guy yg menguatkan lagi semangat n memberanikan diri nak jumpe kowang..adalah En Mat Juan...dier la yg mula mula ku simpan no nyer Dalam Hp aku... MyviX Mat Juan..

SO skang mmg rasa best giler ngan MyviX..dapat aper yg sayer nak..best sgt..

aper aper pon..mmg best..Uyehhh..!!~~


~~Proud To Be MyviXtreme...~~ lol!


Last edited by KyOn on 11/8/2008, 2:17 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
stokin
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 32
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 2008-06-10
Number of posts : 3150

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 6:17 pm

mr p - ayat tuh sungguh menusuk kalbu

aku lak tau dr kyon.die yg mengajak aku ke sini,menjadi extremers heheh
Back to top Go down
View user profile
eiffa81
MyviX Warrior
MyviX Warrior
avatar

Female Age : 37
Location : KL-Ipoh-Sg Siput-Kuala Kangsor
Registration date : 2007-12-31
Number of posts : 2401

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 6:21 pm

saya taw dari memula dorg start nak tubuhkan club nih...zarma, cik sec slalu msg and ada calling2..ajak discuss2..tp apakan daya..pepaham aja lah...commitment byk..tp pape pun, glad to see that this club is expanding..hope u guys chose for quality rather than quantity..wutever it is, to all my fwens in here, i do appreciate our fwenship more than anything...
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/eiffa81
rauf
Moderator
Moderator
avatar

Male Age : 38
Location : central region
Registration date : 2008-08-06
Number of posts : 852

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 7:01 pm

zarma : aku tau pada satu ptg aku search internet...than aku jumpa korang punya club
agak menarik, xtvt bagus n aku join mlm tu gak, contact tranz...than that nite jumpa kt d santai ngan presiden skali......terus register....aku doakan kelab ni berjaya.. SUKSES..SUKSES
Back to top Go down
View user profile
myv7
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 33
Location : kLaNg BaNdAr DiRaJa - PuTrAjAyA dC
Registration date : 2008-01-04
Number of posts : 1934

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 8:49 pm

aku lak leh terjumpa kelab ni kebetulan nak cari leather seat dlm internet....terjumpa la kelab ni...aku tgk kelab ni cam best je..masa tu baru usia xsampai sebulan kelab ni...hehehesome sporting2 n xde larangan2 yg ketat yg cukup aku benci....

org 1st aku jumpa adalah trd n gorgonz....n GT 1st aku p kat pandan mewah(sebelum 2 nak p kat SS18 tp xjumpa...balik ngan kecewa...tetete)terus register ngan rasminya under trd...skang sedar xsedar dah 8 bulan aku join,walaupun xsome xtvt aku leh join but im proud to be an EXTREMERZZZZZZZZ.....go go go....

p/s: peristiwa paling xdapat lupa time tranz 1st time nak turun..hahahaha abis some org dia msg n PM...jumpa kat USJ2...muka skima tahap gaban..kui3....skang sapa xkenal ranz..hehehe syabas beti...aku bangga denganmu...

p/s 2: masa 2 aku slalu panggil zarma jieman n sebaliknya...sori bro..hahahaha
Back to top Go down
View user profile
Apish
MyviX VIP
MyviX VIP


Male Age : 33
Location : sumwhere
Registration date : 2007-12-24
Number of posts : 1852

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 9:08 pm

how do i kno??
hehehhe..
aku xnk ckp nme die sbb aku kt umah die skrg ni..
die ckup angkuh bile name die asik dperkatakn..
ceyh!!

wat eva it is..
aku dgn bangga nye mnjd ahli kelab yg baru sethn jagung.walaupn jagung corn in cup mmg enak.hahahhaha..

thnx to all sbb slalu kc aku hepi..

caya r myviX!!!

kite mmg gempak!!!

hahahahah..xde sape yg leh rosakkn majlis slain kite yg brwarna oren..huhuhuhu..kpd sape2 yg baru join,jgn r malu2 nk kecoh2 kn diri anda sbb xde sifat malu kt sini..

myviX kini,esok,lusa,selamanya.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
yiko_7
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Female Age : 34
Location : Jeddah,Saudi
Registration date : 2008-03-31
Number of posts : 1443

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 9:13 pm

pergh...

cayalah APISH....

myviX kini esok lusa dan selamanyaa...
trademark baru nih...


SO mn lg EXTREMERS yg lain..meh la share penagalaman pertama di myviX ni...
Back to top Go down
View user profile http://www.wahidah-yusop.blogspot.com
kay
AJK Terengganu
AJK Terengganu
avatar

Male Age : 33
Location : N9,bangi,kemaman
Registration date : 2008-05-06
Number of posts : 1317

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   8/8/2008, 11:12 pm

aku tau mase ade autoshow kat putrajaya....
klu x silap daniel yg tegur kawan aku...
mase tu x bli kete g..so blk trus tgk web myviX...then tgk korng mcm hapening...
mule2 aku target nk amik Gen2..tapi memandangkan aku bru je g kat tempat nih..kawan2 xde sgt..so aku tuka last minit amik myvi..tu pun aku kol salesmen kawan bpk aku..men fax ic ngn slip gaji je..mase nk sain agrement bru a jumpe die..dpt je kete pas 2mggu trus aku kol pali..sbab die kat area kajang/bangi..ptg tu gak register..1st GT kat restoren hakim..mule2aku tgk si tranz..selambe gelakkan PIM number aku tu..(dlm hati..gua hentak gak mamat ni kang..)...
skang ternyate korng memang xmakan saman!!!selambe je hentam satu same len...memang best aa..sesuai sgt ngn jiwe aku....
Back to top Go down
View user profile
ika2228
Global Moderator
Global Moderator
avatar

Female Age : 35
Location : seri gombak - damansara-pinggiran usj
Registration date : 2007-12-19
Number of posts : 455

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   9/8/2008, 1:13 am

ika n mie tau myvix nie dr cik sec..club nie mmg besttttttttttttttttt...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/ika2228
shamiin22
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 42
Location : SEMBULAN, AMPANG, PUNCAK ALAM, TAMAN DAYA
Registration date : 2007-12-19
Number of posts : 1347

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   9/8/2008, 2:23 am

jieman....
jarma.....
jik sec....
Back to top Go down
View user profile
trd_sportivo
Global Moderator
Global Moderator
avatar

Male Age : 35
Location : W/Persekutuan KL :: Jln Duta :: Kajang :: Putrajaya
Registration date : 2007-12-19
Number of posts : 4274

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   11/8/2008, 4:52 am

jieman82 wrote:
Saya tahu kelab nih dari semangat yang ada dalam diri.... nur yang saya perolehi ketika menenangkan diri di Pulau Pangkor... Duduk keseorangan dan terfikir....

" aku memiliki ramai sahabat2 yang berkebolehan... yang boleh menjalankan aktiviti... ramai berkaliber.. kenapa aku perlu mengikut sesuatu yang hanya selalu disekat ? sampai bila aku harus disekat ? Adakah aku mampu untuk menubuhkan satu kelab di mana semua orang bebas untuk melakukan apa sahaja.... bebas untuk memberikan cadangan demi kebaikan kelab... "

" Aku yakin aku mampu lakukannya... di bawah semangat yang membara2 sambil disokong oleh rakan2 yang tak putus untuk memberikan sokongan aku telah memulakan langkah pertama untuk membuat satu komuniti baru di dalam internet. Pada 18 Disember aku telah memulakan langkah awal..."

" Aku tak tarik sesiapa pun dari kelab lain untuk masuk ke kelab ni... aku just mengajak rakan2 yang ku kenal untuk bersama2 di dalam komuniti yang baru... tidak memaksa tidak menghasut.... terpulang untuk anda menilai... "


Itulah kata - kata hati dan dari mana saya mengenali kelab ini.... Terima kasih tidak terhingga kerana anda menyokong sampai ke tahap ini.... Terima kasih... Sesungguhnya tiada apa yang dapat dinilai dalam hidup ini yang paling berharga iaitu saat bersama- sama anda semua....

Cayala Jieman!! Akhirnya kita berjaya jua...

Personally..aku dapat tahu kelab ni dr president kita la.. dulu aku ditempat lain bersama˛ dia..
dia kuar dari kelab lama n tubuh kelab baru bersama zarma & cik sec..
aku terkedu pada mulanya.. seba salah.. mana satu pembangkang n mana satu kerajaan ni??
sana kawan, sini pun kawan... lalu aku membuat keputusan utk beralih arah bersama˛ dia..
kerna dialah aku berada di kelab lama.. dan semestinya aku akan bersama dia di sini...

Hari ini.. aku bangga dengan segala pencapaian yg telah di kecapi..
walupun belum berusia setahun penubuhannya, aku bangga dengan hasil usaha bersama rakan˛ sekalian..
Disini.. tidak pernah kenal erti PANGKAT, tidak pernah di ajar utk GILA KUASA..
tidak seperti apa yg diperkatakan oleh orang diluar sana..
kita semua sama saja.. tidak pernah ada jarak atau ukuran dalam pergaulan..
kita tak ikut cara kelab lain.. kita tak pernah paksa ahli kelab nak join kelab ni..
itu hak masing˛.. lu pikirlah sendiri..

Cuma satu impian & harapan aku.. sekiranya aku x dapat lg bersama dgn korang suma nanti,
aku harapkan kelab ni akan terus begini... saling bermuafakat & sepakat..
tiada sengkata dan perpecahan.. BERSATU utk selama˛nya...

Aku bangga menjadi Xtremers!!!!


Hidup MyviX !!!
Hidup MyviX !!!
Hidup MyviX !!!
Back to top Go down
View user profile http://trdsportivo.hi5.com
biri2
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Male Age : 33
Location : central/southern
Registration date : 2008-07-18
Number of posts : 3321

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   11/8/2008, 9:20 am

trd_sportivo:: aduss sadissnya ayt ko... Sad

---salam semua"
aku nizhar aka biri2...
dapat tau kelab ni semasa aku tgh mengular dari kerja...(p/s:mengular jgn diamalkan)
kebetulan aku baru keluar myvi,surf la dlm internet nk cari part trd sport punya
produk,pastu kat google search ada nama trd_sportivo aku klik jer lah..
eh! alih2..terus kat forum nie...mcm tuhan nk tunjukkan kat aku yg kelab ni
boleh aku joint dgn bangga nya..
aku tau ada bnyak kelab myvi dlm m'sia ni..malah kat tempat aku kerja ni (KLIA)
ada la budak myic/myvians/....

---peliknya aku x minat pun,tapi bila aku mula joint dlm forum ni,timbul rasa minat,
disebabkan ahli2 nya peramah,dan x merendah2 kan org lain..
senyum ..akhirnya aku cari no phone management (paliza) sbb dia duk kajang
dekat dgn area rumah aku...thank's paliza
---MARILAH JAGA NAMA BAIK KELAB,SENTIASA JAGA TINGKAH LAKU,KERANA DARI TINGKAH LAKU DAN SEMANGAT TOLONG MENOLONG INILAH KITA BOLEH MENJADI SEBUAH KELAB GERGASI DI SUATU MASA NNTI

---PROUD TO BE MYVIX
Back to top Go down
View user profile
paliza
MyviX VIP
MyviX VIP
avatar

Age : 32
Location : Metrofulus
Registration date : 2007-12-19
Number of posts : 6547

PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   11/8/2008, 3:31 pm

Apish wrote:
how do i kno??
hehehhe..
aku xnk ckp nme die sbb aku kt umah die skrg ni..
die ckup angkuh bile name die asik dperkatakn..
ceyh!!

Apish : hahahaha ko relex je...nanti lepak lagi umah aku...kite borak2 ek..

Trd : ko membuatkan aku menangis dan terharu.....

Biri2 @ nizhar : okay je.....terima kasih mu di terima heheheheh Razz

kay : tu la xcited sangat nak pasang pim....


Waaa...knape air mata aku mengalir bile baca ape yg korang tulis.....aku x sangka aku boleh menitiskan air mata dgn membaca luahan kata2 korang.....huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/palinakal
Sponsored content




PostSubject: Re: Survey : Where Do You Know About MyviX ??   

Back to top Go down
 
Survey : Where Do You Know About MyviX ??
Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Myvi Extreme Club Malaysia :: Administration :: Guestbook-
Jump to: